Tableau-connector - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

De Tableau-connector extraheert metadata uit een Tableau-webserver en stelt de lineage binnen assets vast.

Met de Tableau-connector kunt u metadata extraheren van een Tableau-server en de REST API-functionaliteit benutten, zoals navigeren in de maphiërarchie, zoeken in de inhoud van een map en een rapportdefinitie downloaden.

De harvester parseert .TWBX- en .TSDX-gegevens en extraheert metadata uit meerdere subbestanden. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan Data360 Govern.

De Tableau-connector ondersteunt het volgende:

• Tableau Server versie: 2020.4 en hoger.
  • De REST API-versie moet 3.10 of hoger zijn.
  • Server op locatie en een server op AWS, GCP en Azure binnen het netwerk.
  • Volledige lineage tussen 'veld gebruikt in werkbladen' ↔ 'werkelijke tabelkolommen'.
  • Uitgebreide metadata voor elk assettype.
  • Koppeling met databasetabelkolommen als de bron SQL-database, tekst of CSV-bestand is.

Als de Tableau-server-URL HTTPS is, wordt het verificatiemechanisme NTLM aanbevolen. Als de URL echter HTTP is, werkt het NTLM-verificatiemechanisme nog steeds, net als het Basis-mechanisme voor HTTPS of HTTP.

De Tableau-connector biedt geen ondersteuning voor:

• Tableau Cloud.

• Tableau Analytics als een service met Tableau Online, de door Tableau beheerde omgeving in de cloud.

Aanbevolen Tableau Server-instellingen:

• Volledige toegang voor Gebruikerszichtbaarheid.

• Volledige lineage weergeven in Gevoelige lineagegegevens.
  • Uitschakelen voor Codering extraheren tijdens rust.