Paginering, zoeken en sorteren - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Data360 Govern maakt gebruik van dezelfde tabelcomponenten voor het weergeven van verzamelingen items.

Paginering

Itemlijsten worden opgesplitst in meerdere 'pagina's', waardoor u kunt navigeren met behulp van de pagineringbesturingselementen onderaan de lijst. U kunt navigeren naar de eerste, vorige, volgende of laatste pagina's met behulp van de pijlknoppen of naar een bepaalde pagina, door op een cijfer te klikken.

Met het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant kunt u aanpassen hoeveel items per pagina worden weergegeven. De standaardinstelling is 25. Als u echter een ander getal selecteert, bijvoorbeeld 10, onthoudt het systeem uw keuze op basis van het gebruikers- en het assettype. Als gevolg hiervan ziet u altijd het gewenste aantal items in elk raster van de lijst, totdat u een wijziging aanbrengt.

Opmerking: Dit is niet van toepassing op rasters die worden geopend via de navigatiebalkmenu's Beheer of Configuratie.

In een samenvatting onder de besturingselementen staat welke rijen u momenteel bekijkt en hoeveel rijen u in totaal kunt bekijken.

Tip: Als u door een lijst met assets bladert en er een selecteert om de details te bekijken, ziet u dat wanneer u de pagina met details sluit, u terugkeert naar het begin van de lijst. Om uw plaats in de lijst te behouden, kunt u met de rechtermuisknop op het item klikken en het item in een nieuw tabblad of venster openen. Nadat u het item hebt weergegeven of bewerkt, kunt u het browsertabblad sluiten en teruggaan naar dezelfde plek in uw lijst. Let op: als u items uit een lijst verwijdert, wordt de pagina niet automatisch vernieuwd als de lijst is geopend in een ander browservenster.

Zoeken

Voer een term in het veld Zoeken in, dat zich boven de relevante lijst bevindt.

Opmerking: Alleen rijen met veldwaarden die beginnen met de zoektekst, waarbij hoofdletters worden genegeerd, blijven in de lijst staan.

U kunt ook jokertekens gebruiken voor meer controle over hoe de zoekterm wordt gebruikt om overeenkomsten te vinden. U kunt een zoekterm bijvoorbeeld aan beide kanten met een sterretje omsluiten om een rij te vinden die de zoektekst bevat.

Sorteren

De assets worden gesorteerd volgens de sorteervolgorde voor velden die is ingesteld door de beheerder. Als een asset meerdere velden bevat met een gedefinieerde Sorteervolgorde, worden de gegevens eerst gesorteerd op het veld met de laagste sorteervolgordewaarde. Als er twee records met dezelfde waarde zijn, worden de gegevens op het veld gesorteerd met de volgende laagste sorteervolgordewaarde. Stel dat u een 'Land'-veld met sorteervolgorde 1 en een 'Plaats'-veld met sorteervolgorde 2 hebt. In dit geval worden de gegevens als volgt gesorteerd, waarbij de twee records in de VS worden gesorteerd op basis van het veld 'Plaats':

Land Plaats
India Bangalore
Verenigd Koninkrijk Warrington
VS Boston
VS Chicago
Tip: De sortering is niet hoofdlettergevoelig. Een record met de waarde 'A' wordt bijvoorbeeld gezien als hetzelfde als een record met de waarde 'a'.