Beleid - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014
ft:lastEdition
2024-06-13
ft:lastPublication
2024-06-13T21:26:02.142435

Door beleidsassets te maken kunt u ervoor zorgen dat iedereen in uw organisatie één gemeenschappelijke definitie voor een bepaald beleid heeft en globaal weet hoe u zich aan dat beleid moet houden. Beleidsregels kunnen grafisch worden weergegeven, zodat u het beleid en elk ander type asset waarmee het in aanraking komt, snel en eenvoudig kunt visualiseren.

Hieronder worden enkele bekende regelgeving weergegeven die gebruikers vaak opslaan als assets:

  • Regels op het gebied van gegevensbescherming, bijvoorbeeld de AVG.

    De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een regelgeving die is aangepast door het Europese parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie. Deze versterkt en verenigt de bescherming van persoonlijke gegevens voor alle personen binnen de Europese Unie (EU) en beperkt de export van persoonlijke gegevens buiten de EU.

  • Verzekeringsregelgevingen, bijvoorbeeld HIPAA- en Solvency II-richtlijn.

  • Financiële regelgevingen, bijvoorbeeld BCBS239, CCAR, CECL, Basel III, MiFID en Dodd Frank.

  • Interne bedrijfsbeleidsregels, bijvoorbeeld Departmental and Opioid Monitoring.

U bent niet beperkt tot overheidswetten en -regelgevingen. U kunt Data360 Govern ook gebruiken om interne regels en regelgevingen vast te leggen die specifiek zijn voor uw bedrijf.

Om een menu weer te geven van de modeltypen die beschikbaar zijn voor u en hoeveel modellen van elk type bestaan, selecteert u Beleidsregels op de navigatiebalk links van het scherm. Als u een lijst wilt weergeven van alle beschikbare beleidsregels in het geselecteerde type, klikt u op een beleidstype. U kunt het volgende doen:

  • Bekijk de details van een bepaald beleid door op de naam van het beleid in de lijst te klikken.
  • Gebruik de tabbladen Verantwoordelijkheden en Relaties om verantwoordelijkheden en relaties voor de beleidsasset weer te geven en toe te wijzen.
Tip: Als u door een lijst met beleidsregels bladert en er een selecteert om de details te bekijken, ziet u dat wanneer u de pagina met details sluit, u terugkeert naar het begin van de lijst. Om uw plaats in de lijst te behouden, kunt u met de rechtermuisknop op het item klikken en het item in een nieuw tabblad of venster openen. Nadat u het item hebt weergegeven of bewerkt, kunt u het browsertabblad sluiten en teruggaan naar dezelfde plek in uw lijst. Let op: als u items uit een lijst verwijdert, wordt de pagina niet automatisch vernieuwd als de lijst is geopend in een ander browservenster.