Assets bewerken - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Als u de juiste gebruikersrechten hebt, kunt u assets bewerken.

1. Klik op de lijstpagina met assettypen op de menuknop rechts van de asset die u wilt bewerken en selecteer Bewerken.
  2. Voer in het dialoogvenster Asset bewerken de gewenste wijzigingen door in de beschikbare velden.
  3. Wanneer u klaar bent, klikt u op Wijzigingen opslaan.
    Er wordt een spinner weergegeven boven de knop Wijzigingen opslaan terwijl het systeem een uniekheidscontrole uitvoert om ervoor te zorgen dat de sleutelvelden die worden gebruikt om deze asset te identificeren uniek zijn. Alle velden en knoppen zijn uitgeschakeld totdat de controle is voltooid. Als er slechts één sleutelveld is, bijvoorbeeld Naam, dat niet uniek is, wordt dit geïdentificeerd als een ongeldig veld. Als er meerdere niet-unieke sleutelvelden zijn, wordt er een ander validatiebericht weergegeven voor alle sleutelvelden. Wanneer dit is voltooid, wordt het dialoogvenster gesloten en wordt het lijstraster indien nodig bijgewerkt.
U kunt assets ook bewerken door naar het tabblad Definities op de betreffende assetpagina te gaan en op de knop Bewerken te klikken. U kunt ook het Informatiepaneel openen dat bij de asset hoort en op de knop Bewerken klikken, die onder het assettype wordt weergegeven.
Opmerking: De knop Bewerken is mogelijk niet beschikbaar als het Informatiepaneel wordt geopend vanuit een lijst die het resultaat is van een zoekopdracht.