Diagrammen - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014
ft:lastEdition
2024-06-13
ft:lastPublication
2024-06-13T21:26:02.142435

Als u de pagina Diagrammen wilt openen, gaat u naar de detailpagina van een asset en klikt u op het tabblad Diagrammen.

Er zijn drie diagramtypen:

  • Het lineagediagram toont hoe uw gegevens worden verplaatst en getransformeerd tussen systemen. Dit diagramtype wordt standaard geselecteerd als de geïnspecteerde asset een technische asset is. Lineagediagrammen worden automatisch gemaakt wanneer u relaties tussen assets maakt. Zie Impact- en lineagediagrammen.
  • Met het impactdiagram kunt u eenvoudig de impact evalueren die een wijziging kan hebben op verwante assets. Dit diagramtype wordt standaard geselecteerd als de geïnspecteerde asset een bedrijfsasset is die geen relaties bevat die zijn gekoppeld via het functionele predicaattype 'Diagram', of als de geïnspecteerde asset een bedrijfsasset is die relaties bevat die zijn gekoppeld via het functionele predicaattype 'Diagram', maar er bestaat momenteel geen procesdiagram voor de asset die wordt geïnspecteerd. Impactdiagrammen worden automatisch gemaakt wanneer u relaties tussen assets maakt. Zie Impact- en lineagediagrammen.
  • Het procesdiagram modelleert de bedrijfsprocessen van uw organisatie met de bijbehorende associaties voor data governance. Dit diagramtype wordt standaard geselecteerd als de geïnspecteerde asset een bedrijfsasset is die relaties bevat die zijn gekoppeld via het functionele predicaattype 'Diagram'. U kunt een procesdiagram maken waarin de stroom van assets wordt weergegeven en het proces wordt weergegeven van een beginpunt, via een aantal stappen, naar een eindpunt. Zie Processdiagrammen.

Navigeren in diagrammen

Elk type diagram bevat het navigatorpaneel, dat zich in de linkerbenedenhoek van het scherm bevindt, waarmee u eenvoudig kunt zien waar u zich precies bevindt in het diagram. Dit is met name handig voor grotere diagrammen.

Navigatorpaneel

Klik op de knop linksonder in het diagram om het paneel weer te geven.

Wanneer het paneel is geopend, wordt het weergegeven in alle diagramtypen, totdat u ervoor hebt gekozen het te sluiten, door op de knop X te klikken, die zich in de rechterbovenhoek van het paneel bevindt.