Dashboards weergeven - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Dashboards geven gegevens of informatie uit externe toepassingen zoals Data360 DQ+ of Power BI weer.

Dashboards kunnen worden weergegeven op de startpagina van Data360 Govern, op de pagina's met assettypen en op de pagina's met assetdetails.

Startpagina

Als een beheerder een dashboard heeft geconfigureerd voor weergave op de Data360 Govern-startpagina, wordt dit dashboard onderaan de pagina weergegeven, met daarin snelkoppelingen. Er kan slechts één dashboard op de startpagina worden weergegeven.

Pagina Assettype

Als een beheerder dashboards voor een bepaald type asset heeft toegevoegd, bijvoorbeeld Bedrijfsassets > Bedrijfstermen, kunt u de dashboards bekijken door naar de pagina van het assettype te navigeren. U kunt als volgt de beschikbare dashboards bekijken:

1. Ga naar de pagina van het assettype, bijvoorbeeld Bedrijfsassets > Bedrijfstermen.
  2. Selecteer het tabblad Dashboards. Als het tabblad Dashboards niet wordt weergegeven, zijn er geen dashboards beschikbaar voor de asset.
  3. Selecteer in het paneel Dashboards een dashboard in de vervolgkeuzelijst en klik op Weergeven. Het dashboard wordt weergegeven.

Pagina met assetdetails

Als een beheerder dashboards heeft toegevoegd voor een assetexemplaar, kunt u het dashboard bekijken door naar de assetpagina te gaan. U kunt als volgt de beschikbare dashboards bekijken:

1. Ga naar de pagina van het assettype, bijvoorbeeld Bedrijfsassets > Bedrijfstermen.
  2. Klik op de naam van een asset in de tabel om de pagina assetdetails te openen.
  3. Selecteer het tabblad Dashboards. Als het tabblad Dashboards niet wordt weergegeven, zijn er geen dashboards beschikbaar voor het assetexemplaar.
  4. Selecteer in het paneel Dashboards een dashboard in de vervolgkeuzelijst en klik op Weergeven. Het dashboard wordt weergegeven.

Dashboardmachtigingen

Als een beheerder een Data360 DQ+-dashboard heeft gemaakt, moet u over de vereiste gebruikersrechten in de Data360 DQ+-omgeving beschikken om het dashboard te kunnen bekijken.