Predicaten maken of bewerken - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

U kunt aangepaste predicaten maken om uw eigen typen relaties te bepalen. Er kunnen meerdere relatietypen tussen dezelfde set assets bestaan. U kunt nieuwe predicaten maken om te helpen bij het maken van onderscheid tussen de verschillende relaties die tussen twee assets kunnen bestaan.

Deze tabel bevat enkele veelgebruikte predicaten die door de gebruiker zijn gegenereerd:
Onderwerp Predicaat Object
Rapport bevat Bedrijfsterm
Beleid beheert Bedrijfsterm
Rapport Vergelijkbaar Rapport
  1. Klik op Configuratie > predicaten om een lijst met bestaande predicaten weer te geven.
  2. Klik op Toevoegen in de rechterbovenhoek van het deelvenster Predicaten om een nieuw predicaat te maken.
    Het deelvenster Nieuw predicaat wordt weergegeven.
  3. Voer een Naam in voor uw predicaat, bijvoorbeeld 'Bevat'. Geef vervolgens de naam op van de Omkering van het predicaat, bijvoorbeeld 'Opgenomen in'.
  4. Kies een Functioneel type, bijvoorbeeld Grammaticale associatie.
    Opmerking: Zoals u ziet, kan er slechts een subset van de functionele typen die in dit onderwerp zijn gedefinieerd worden geselecteerd, afhankelijk van de instelling van uw omgeving.
  5. Klik op Opslaan om het nieuwe predicaat te maken en naar de lijst met predicaten terug te keren.
U kunt nu relaties tussen assets tot stand brengen door de gemaakte predicaten te gebruiken om de koppeling tussen de twee objecten in een kader te plaatsen. Zie Relaties bepalen voor meer informatie.

Om een predicaat te bewerken, klikt u op de knop Bewerken naast een predicaat om het deelvenster Predicaat bewerken te openen.

Opmerking: U kunt systeempredicaten niet bewerken of verwijderen.