Relaties definiëren - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

U kunt relaties definiëren tussen assets van hetzelfde type of tussen assets van verschillende typen. U kunt de relaties gebruiken die u definieert om te visualiseren en te begrijpen hoe wijzigingen in één asset invloed zouden hebben op andere assets en om te begrijpen hoe bedrijfstermen betrekking hebben op toepassingen, rapporten, processen, beleidsregels en elkaar.

Tip: Voordat er relaties kunnen worden gemaakt tussen afzonderlijke assets, moet een gebruiker met beheerdersrechten eerst de relevante relatietypen maken. Beheerders kunnen een set relatietypen definiëren die specifiek zijn voor de vereisten van uw organisatie.
  1. Ga naar de relevante assetpagina, klik op het tabblad Relaties en klik vervolgens op de knop Relaties toevoegen, rechts van het veld Filteren.
    Opmerking: Als u geen gebruikersrechten voor relaties maken hebt, hebt u geen toegang tot de knop Relaties toevoegen.
  2. Selecteer in het dialoogvenster Relaties toevoegen een Relatietype uit het raster of gebruik het veld Zoeken om de juiste optie te vinden.
    Relatietypen zonder assets zijn ook aanwezig in de lijst.
    U kunt bijvoorbeeld geen relaties tussen bovenliggende en onderliggende elementen selecteren, of andere relatietypen, bijvoorbeeld relaties met een beperkte mate van kardinaliteit die al zijn voldaan. In dergelijke gevallen is een knopinfo beschikbaar die uitlegt waarom deze relatie niet kan worden geselecteerd.
    Relaties van predicaattype diagram en diagramgebruik worden niet weergegeven.
  3. Klik op Assets selecteren.
    Tip: Klik op de knop Informatie, rechts van de betreffende asset, om de details weer te geven in het Informatiepaneel.
    Opmerking: Als u een ander onderdeel in het raster markeert, veranderen de details in het Informatiepaneel niet. U moet op een andere informatieknop klikken om de details van die asset te bekijken.
  4. Selecteer een of meer assets in het raster of gebruik de velden Zoeken of Filteren om het relevante item te zoeken.

Als u alle assets op de huidige pagina wilt selecteren, gebruikt u het selectievakje links van Beschikbare assets.

Opmerking: Als een relatietype een beperkte kardinaliteit heeft, zoals een-op-een of veel-op-een, verschijnt er geen selectievakje links van Beschikbare assets. Er worden keuzerondjes naast de assets in het raster weergegeven, waarvan u er slechts één kunt selecteren.
  5. Klik op Relaties toevoegen.
    Opmerking: Als het relatietype aangepaste velden bevat die moeten worden ingevuld, wordt de knop Relaties toevoegen vervangen door de knop Eigenschappen relatie instellen.

Als u op Eigenschappen relatie instellen klikt, wordt het dialoogvenster Relaties toevoegen weergegeven met de juiste Eigenschappen relatie-velden.