Bedrijfsassettypen - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Het kan nuttig zijn om assettypen te zien als categorieën van termen in de woordenlijst. U kunt bijvoorbeeld een assettype op het hoogste niveau hebben voor Leveranciers, maar vervolgens de leveranciers verder onderverdelen in Software, Licentieservices en Professionele services. Het is aan de systeembeheerder om bedrijfsassettypen te definiëren en onderhouden. Gegevensbeheerders en bedrijfseigenaren kunnen vervolgens assets maken, ontwikkelen en onderhouden, om zo een nauwkeurige, kwaliteitsvolle woordenlijst met veelgebruikte en overeengekomen termen aan te maken.

Wanneer een gegevensbeheerder of bedrijfseigenaar een nieuw bedrijfsasset aanmaakt, moet hij eerst een assettype kiezen. Het assettype bepaalt het volgende:

• De categorie van de asset, bijvoorbeeld Bedrijfsterm, Doel of Rapport.
  • De velden die de gebruiker moet invullen voor de asset.
  • De relaties die kunnen worden aangemaakt.
  • De verantwoordelijkheden die standaard zijn toegewezen aan de asset.
  • De workflows die worden gestart bij bepaalde acties, zoals maken of wijzigen.

Als u een lijst met bestaande bedrijfsassettypen wilt bekijken, selecteert u Configuratie > Bedrijfsassets .

U kunt de lijst met bedrijfsassettypen filteren door in de zoekbalk Bedrijfsassettypen de eerste tekens van een bestaand assettype te typen.