Power BI-connector - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

De Microsoft Power BI-connector extraheert metadata uit een Power BI-service en stelt de lineage binnen assets vast.

Voor de Power BI Report Server:

• De connector is getest met de Power BI Report Server, productversie 15.0.1102.675.
  • Ondersteunt basisverificatie via HTTPS en NTLM.
  • Verificatie werkt als de URL HTTPS gebruikt en het verificatietype Basis is, maar alleen als de verificatie wordt verzonden via een gecodeerde kop. Dit is de aanbevolen installatie.
  • Verificatie werkt niet als de URL HTTPS gebruikt en het verificatietype NTLM is, omdat NTLM geen beveiligde aanroep ondersteunt.
  • Verificatie werkt zonder een proxy als de URL HTTP gebruikt en het verificatietype NTLM is, maar werkt niet met een proxy. De verbinding moet rechtstreeks naar de PowerBI-server gaan.

Voor Power BI Azure gehost:

• De harvester is getest met Power BI REST API versie V1.0.
  • Autorisatie op basis van clientgeheimen wordt ondersteund.
  • Autorisatie op basis van certificaten wordt niet ondersteund.
  • Power BI, gehost door Azure, ondersteunt verificatie door middel van wachtwoordreferenties van de resource-eigenaar (Resource Owner Password Credentials, ROPC): het Microsoft-identiteitsplatform biedt ondersteuning voor de ROPC-toewijzing in OAuth 2.0. Met deze toewijzing kan een toepassing gebruikers verifiëren door de gebruikersnaam en het wachtwoord rechtstreeks te behandelen.

Voor alle instellingen ondersteunt de Power BI-connector:

• De lineage tussen 'Veld gebruikt in rapporten' en 'Huidige tabelkolommen'.
  • Verbindingen maken tussen rapporten en velden die worden gebruikt om die rapporten te maken.
  • Verbindingen maken tussen rapporten en de gegevensbron die gebruikt wordt voor de rapporten.
  • Uitgebreide metadata voor elk assettype.
  • Koppelingen naar de databasetabelkolommen, als de bron Microsoft SQL Server, Oracle, teradata of Big Query is.