Modellen - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2023
First publish date
2014

Modellen worden gebruikt om assets te organiseren in hiërarchische structuren.

Modellen worden vaak onderverdeeld per bedrijfsfunctie, zoals Human Resources en Finance. U kunt ervoor kiezen om voor elke functie een apart model vast te stellen en vervolgens subdomeinen te maken om de classificaties verder op te splitsen. Zo kan de functie Human Resources subgroepen voor salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en personeelswerving hebben.

Aan elk model kunnen eigen eigenschappen (bedrijfsmetadata) en een verantwoordelijke partij (bijvoorbeeld eigenaar van het bedrijf of data steward) worden toegewezen. Gerelateerde assets kunnen vervolgens verantwoordelijkheidstoewijzingen overnemen van gekoppelde modellen. Verantwoordelijkheden worden gebruikt om een eigenaarschap tussen gebruikers en assets vast te stellen, waarbij de omvang wordt beheerd waarin genomineerde gebruikers hun bijbehorende assets kunnen maken, wijzigen en beheren. De modellen die u maakt, verschillen van bedrijf tot bedrijf.

Om een menu weer te geven van de modeltypen die beschikbaar zijn voor u en hoeveel modellen van elk type bestaan, selecteert u Modellen op de navigatiebalk links van het scherm. Als u een lijst wilt weergeven van alle beschikbare modellen in het geselecteerde type, klikt u op een modeltype. U kunt het volgende doen:

  • Bekijk de details van een bepaalde modelasset door in de lijst op de naam van het model te klikken.
  • Bekijk het diagram Hiërarchie voor een bepaald model door een rij te selecteren en vervolgens op het tabblad Diagram te klikken. Klik op een item in het diagram om het Informatiepaneel te vullen.

Tip: Als u door een lijst met modellen bladert en er een selecteert om de details te bekijken, ziet u dat wanneer u de pagina met details sluit, u terugkeert naar het begin van de lijst. Om uw plaats in de lijst te behouden, kunt u met de rechtermuisknop op het item klikken en het item in een nieuw tabblad of venster openen. Nadat u het item hebt weergegeven of bewerkt, kunt u het browsertabblad sluiten en teruggaan naar dezelfde plek in uw lijst. Let op: als u items uit een lijst verwijdert, wordt de pagina niet automatisch vernieuwd als de lijst is geopend in een ander browservenster.