Aan de slag - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014
ft:lastEdition
2024-06-13
ft:lastPublication
2024-06-13T21:26:02.142435

Dit gedeelte is een inleiding tot Data360 Govern.

Data360 Govern is een cloudgebaseerd platform voor data governance waarmee u uw gegevensassets kunt definiëren, volgen en beheren. Data360 Govern is een zeer goed configureerbare toepassing die een hoog flexibiliteitsniveau biedt voor het aanpassen van het systeem om een oplossing te bieden die overeenkomt met de specifieke vereisten voor data governance van elke organisatie.

Data governance is een reeks herhaalbare, schaalbare strategieën en technologieën waarmee belangrijke gegevensassets in overeenstemming blijven met het bedrijfsbeleid en de overheidsregelgeving. Naarmate de gegevensvolumes toenemen, kunnen deze snel verouderd en moeilijk te openen worden. Data360 Govern biedt een configureerbaar kader voor data governance waarmee u de volgende garanties kunt bieden:

  • Nauwkeurige rapportage
  • Goede besluitvorming
  • Minder tijd besteden aan reparatie
  • Effectieve bedrijfsprocedures
  • Naleving van overheidsregelgeving en bedrijfsbeleid

In veel bedrijven is het gegevensbeheer traditioneel een functie van IT-afdelingen (Information Technology). Hoewel de IT-afdelingen over uitgebreide technische kennis beschikken, ontbreekt er soms voldoende kennis van de zakelijke context van de gegevens. Kennis van de zakelijke context is vereist om belangrijke beslissingen te nemen. Een van de doelstellingen van data governance is om de controle en verantwoordelijkheid voor gegevens in te zetten in het kader van de belangrijkste bedrijfsactiviteiten.

Elke asset die is opgeslagen in Data360 Govern, wordt toegewezen aan een verantwoordelijke partij, zoals de bedrijfseigenaar of de data steward, en de relatie met andere assets wordt grondig gedocumenteerd. Dit biedt u een grondig inzicht in de gegevens en elke relatie die bestaat tussen de gegevens en de andere bedrijfsassets die gebruikmaken van die gegevens, zoals rapporten, toepassingen of beleidsregels.