Een PowerBI-dashboard maken - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

U kunt een Power BI-dashboard gebruiken om gegevens te visualiseren. Gebruikers met beheerdersrechten kunnen een Power BI-dashboard toevoegen aan Data360 Govern door een Power BI Desktop .pbix-bestand te importeren.

Om ervoor te zorgen dat uw gegevens bijgewerkt blijven, moet u het Power BI Desktop-bestand .pbix regelmatig opnieuw uploaden naar Data360 Govern. Power BI-dashboards die in Data360 Govern worden gepubliceerd, tonen alleen gegevens uit het geïmporteerde .pbix-bestand. De dashboardgegevens worden alleen vernieuwd wanneer u een bijgewerkt .pbix-bestand uploadt.
  1. Ga naar Beheer > Dashboardsen klik op de knop Toevoegen.
  2. Stel in het scherm Nieuw rapport de volgende waarden in:
    • Rapporttype - Selecteer PowerBI.
    • Naam - Voer een geldige, unieke naam in voor het dashboard.
    • Targettype - Selecteer de Data360 Govern-asset waaraan uw dashboard is gekoppeld. Het dashboard wordt weergegeven op pagina's voor de asset of asset-instantie die u selecteert. U kunt slechts één item per dashboard selecteren. Als u een 'assetexemplaar' selecteert, wordt het dashboard weergegeven voor alle assets van het geselecteerde assettype. Als u een assettype selecteert, wordt het dashboard weergegeven op de pagina met de assetlijst.
    • Weergeven op startpagina? - Selecteer deze optie om het dashboard op de startpagina weer te geven.
    • Zichtbaarheid beperken tot - Alleen beschikbaar wanneer Weergeven op startpagina? niet is geselecteerd. Kies de verantwoordelijkheidstypen waarmee het dashboard kan worden weergegeven. De verantwoordelijkheden die worden vermeld, zijn afhankelijk van de asset die is geselecteerd als Doeltype. U kunt een of meer verantwoordelijkheidstypen opgeven door het vakje naast elke verantwoordelijkheid aan te vinken, of door alle vermelde verantwoordelijkheidstypen te selecteren en deselecteren door het vakje naast de zoekbalk aan te vinken.

Als u geen verantwoordelijkheidstypen selecteert, kunnen alle gebruikers het dashboard bekijken.

• Bestand - Blader naar en selecteer het Power BI Desktop .pbix-bestand dat u voor uw dashboard wilt gebruiken.
    • Beschrijving - Voer optioneel een beschrijving in voor het dashboard.
  3. Klik op Opslaan.