Kwaliteitsregels - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014
Tip: Als u nog niet eens weet hoe de verschillende elementen van Data360 Govern bij elkaar passen om een configureerbaar kader te maken, raadpleegt u Inzicht in het kader.

Gegevenskwaliteit is een beoordeling van de geschiktheid van gegevens voor het desbetreffende doel in een bepaalde context. Gegevenskwaliteitsnormen worden meestal uitgedrukt in slagingspercentages. Als uw organisatie een proces voor gegevenskwaliteit heeft gestart, kunt u in Data360 Govern de uitvoer van dat proces nemen en de resultaten opnemen in uw data governance-projecten.

Een gebruiker met beheerdersrechten moet eerst de vereiste regeltypen voor de gegevenskwaliteit maken voor uw bedrijf. De typen kwaliteitsregels die in uw systeem zijn gemaakt, zijn afhankelijk van de vereisten voor data governance van uw bedrijf. De volgende regeltypen worden veel gebruikt:

• Informatief: een regel die volledig informatief is, waarbij u geen aanvullende stappen hoeft uit te voeren, bijvoorbeeld een regel waarmee een gegevensgebeurtenis wordt gedefinieerd.
  • Metrisch: een metrische regel kan worden opgenomen als onderdeel van de score voor een gerelateerd item.
  • Kwaliteitscontrole: een regel voor het controleren van de kwaliteit van een gegevensasset.
  • Profiel: een regel om de status en geschiktheid van een gegevensasset te controleren.
Tip: Als u een beheerder bent en informatie over het configureren van nieuwe kwaliteitsregeltypen wilt, raadpleegt u Kwaliteitsregels opstellen.

Zodra een beheerder de vereiste regeltypen voor uw systeem heeft gemaakt, kunt u het volgende doen:

• Bladeren door de regels die zijn toegevoegd aan uw systeem, zie Bladeren door kwaliteitsregels.
  • Nieuwe regels maken, zie Kwaliteitsregels maken.
  • Bestaande regels bewerken, zie Kwaliteitsregels bewerken.
  • Regels koppelen aan andere assets in uw systeem, zie Kwaliteitsregels aan assets koppelen.
  • De API's van Data360 Govern gebruiken om resultaten van de regels voor gegevenskwaliteit in het systeem te uploaden. Data360 Govern voert zelf geen controles voor de gegevenskwaliteit uit, maar accepteert de uitvoer van externe processen voor de gegevenskwaliteit. Zie De API gebruiken om resultaten van de regels voor gegevenskwaliteit te plaatsen.