Bezig met het koppelen van kwaliteitsregels aan assets - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Data360 Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014

U kunt kwaliteitsregels koppelen aan bedrijfsassets, modellen en processen om kwaliteitsmetrieken aan assets te koppelen.

U kunt regels koppelen aan assets door relaties te gebruiken, zoals Valideert/Wordt gevalideerd door of Beheert/Wordt beheerd door.

Voordat u het koppelen van regels nader gaat bekijken, moet u eerst de volgende verwante onderwerpen hebben gelezen:

• Bladeren door kwaliteitsregels
  • Relaties tussen assets definiëren
Opmerking: Eerst moet er een Relatietype bestaan tussen het regeltype en het assettype (bijvoorbeeld Bedrijfsterm voor kwaliteitscontrole). Zie Relaties bepalen voor meer informatie. Als het relatietype nog niet bestaat, hebt u toegang nodig tot de pagina Configuratie > Relaties om dit te maken en moet u mogelijk uw systeembeheerder om hulp vragen.

Een relatie toevoegen

1. Selecteer een regeltype in het menu Regels om een lijst met Regels weer te geven voor dat regeltype.
  2. Klik op het tabblad Verwante assets om een lijst weer te geven van relaties voor de kwaliteitsregel.
  3. Als aan de linkerkant het relevante relatietype is geselecteerd, klikt u op het pictogram Toevoegen om te kiezen welke assets u wilt valideren.
Tip: U kunt deze relatie ook maken door te navigeren naar de asset waarvan u wilt dat deze door de regel wordt gevalideerd, daarna het relatietype [Valideert] te selecteren, bijvoorbeeld Bedrijfsterm [valideert] en vervolgens de regel te kiezen waarnaar u wilt koppelen.