Een status instellen op een asset - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Data360 Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014

Als u een aangepast veld aanmaakt met 'Status' als API-naam, wordt de veldwaarde behandeld als de status van de asset en wordt deze in de hele toepassing weergegeven als een gekleurde badge naast de assetnaam.

Elk veldtype kan worden gebruikt voor een statuswaarde; voor het toewijzen van een aangepaste kleur moet u echter een referentielijst gebruiken.

U voegt als volgt een aangepast statusveld toe aan een asset:

1. Ga naar de pagina Configuratie van het assettype, bijvoorbeeld Configuratie > Bedrijfsassets.
  2. Selecteer het assettype waarop u een aangepast statusveld wilt definiëren.
  3. Klik op het tabblad Velden op de knop Toevoegen.
  4. Geef het nieuwe veld de API-naam Status. Als u het veld de naam Status geeft, wordt de API-naam standaard ook met Status ingevuld.

U kunt elk veldtype gebruiken om een statuswaarde te bevatten. Als u het veldtype Lijst selecteert en vervolgens een referentielijst kiest in de eigenschap Lijsttype, kunt u voor elk referentielijstitem een kleur selecteren waarmee de verschillende statussen worden weergegeven.

Er zijn ingebouwde kleurwaarden voor Concept (grijs), Wordt gecontroleerd (oranje) en Gecertificeerd (groen).

5. Navigeer naar de detailpagina van een asset van dit assettype en stel het veld Status in.

De status wordt weergegeven in een gekleurde badge naast de assetnaam.

Als het veld weergeefbaar is, wordt de status ook weergegeven in het assetlijstraster. Een gekleurde punt wordt ook weergegeven in het assetlijstraster als het veld is gebaseerd op een referentielijst met kleuren die zijn gedefinieerd voor de referentielijstitems.