Semantische typen bewerken en verwijderen - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014
Opmerking: U moet een beheerder zijn om semantische typen te bewerken of verwijderen.

De pagina Semantische typen en tabbladen worden weergegeven, samen met het zijpaneel Informatie.

Een semantisch type bewerken of verwijderen:

1. Klik in de navigatiebalk op Semantische typen.

De pagina Semantische typen en tabbladen worden weergegeven, samen met het zijpaneel Informatie.

2. Zorg ervoor dat het tabblad Semantische typen is geselecteerd.

Het modale dialoogvenster Semantisch type bewerken wordt weergegeven.

Semantische typen bewerken

Ga als volgt te werk:

• Klik op de Opties-menuknop in de juiste rij van het raster van de semantische typen en selecteer Bewerken.

Het modale dialoogvenster Semantisch type bewerken wordt weergegeven.

Door gebruiker gemaakte semantische typen

Ga als volgt te werk:

• Bewerk de velden naar wens en klik op Wijzigingen opslaan wanneer u klaar bent.

Het veld Kwalificatie kunt u niet bewerken.

Wijzigingen opslaan is uitgeschakeld totdat u minstens één bewerking hebt uitgevoerd.

Ingebouwde semantische typen

U kunt alleen de velden Naam en Beschrijving bewerken. De resterende velden zijn uitgeschakeld en kunnen niet worden gewijzigd.

Opmerking: Als een asset met een semantisch type is geclassificeerd en vervolgens wordt bewerkt, worden verouderde waarschuwingssymbolen weergegeven op verschillende plaatsen. U moet de gegevensprofilering opnieuw uitvoeren om de waarschuwing te kunnen verwijderen.

Semantische typen verwijderen

Opmerking: U kunt ingebouwde semantische typen of de typen waarvoor assets zijn geclassificeerd niet verwijderen.

Ga als volgt te werk:

1. Klik op de Opties-menuknop in de juiste rij van het raster van de semantische typen en selecteer Verwijderen.

Het dialoogvenster Semantisch type verwijderen wordt weergegeven.

2. Klik op Verwijderen.

Het dialoogvenster wordt gesloten en u wordt teruggestuurd naar het raster Semantische typen, waar het overeenkomstige semantische type is verwijderd.