Enquêtes maken - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Als beheerder kunt u een enquête maken en deze toepassen op een specifieke asset, een specifiek model of een specifieke regel. Wanneer gebruikers een item bekijken waarvoor een gerelateerde enquête bestaat, kunnen zij op een knop klikken om de enquêtevragen in te vullen. Zie Een enquête invullen.

1. Ga naar Configuratie > Enquêtes.
  2. Klik op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek van het deelvenster Enquêtes.
  3. Stel de metadata voor de enquête in door de velden in het deelvenster Nieuwe enquête in te vullen:
    • Naam - Geef een naam op voor de enquête. De naam wordt voor gebruikers getoond in de link naar de enquête op de pagina met assetsdetails.
    • Enquête toewijzen aan: Selecteer het bedrijfsasset, het model of de regel waaraan u de enquête wilt toewijzen. U kunt slechts één assettype selecteren.
    • Aantal dagen voordat gebruiker de enquête opnieuw kan invullen: Voer het aantal dagen in voordat een gebruiker die de enquête al heeft ingevuld, de enquête opnieuw kan invullen. Als u bijvoorbeeld wilt toestaan dat gebruikers de enquête dagelijks invullen, voert u 1 in. Als u een jaarlijkse enquête wilt maken, voert u 365 in.
  4. Stel de vragen voor uw enquête op:
  5. Markeer de enquête in het deelvenster Enquêtes en klik op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek van het deelvenster Vragen.
  6. Vul de velden in het deelvenster Nieuwe vraag in:
    • Naam - Typ de vraag.
    • Weergavestijl - Kies Lijst met keuzerondjes of c. Als u Lijst met keuzerondjes selecteert, kan de gebruiker slechts één van de opgegeven opties selecteren, bijvoorbeeld:

Als u lijst met keuzerondjes selecteert, kan de gebruiker meerdere opties selecteren, bijvoorbeeld:

• Beschrijving - Voeg indien nodig een context toe aan de vraag middels een korte beschrijving. De beschrijving wordt bij de vraag opgenomen, bijvoorbeeld:

• Vragenopties - Voer de antwoordwaarden in waaruit gebruikers kunnen kiezen bij het beantwoorden van een enquête. Voer voor elke vraag rechts een uniek getal in. Bij het werken met de API worden deze getallen gebruikt om het antwoord aan te geven. Als u aanvullende antwoordopties wilt toevoegen, klikt u op de knop Toevoegen rechts van de Vragenopties-velden:

7. Nadat u de vraag hebt gemaakt, klikt u op Opslaan. Herhaal stap a en b om zo nodig extra vragen toe te voegen.

De informatie over de respons op de enquête wordt opgeslagen in de database en kan via dashboards in rapporten worden weergegeven. U kunt samenwerken met uw Precisely-vertegenwoordiger om dashboards te maken op basis van enquêteresultaten.

Surveys-API

U kunt de eindpunten van de Surveys-API gebruiken om informatie over het enquêtetype en de enquête-uitslag op te halen.

Bekijk voor meer informatie de documentatie van de Swagger-API door naar Beheer > Integratie > API te gaan.