Een diagramassettype maken - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Diagramassets vertegenwoordigen de processen die u wilt visualiseren in procesdiagrammen, waarbij de stroom van assets wordt weergegeven met de reis van een beginpunt, via een aantal stappen, naar een eindpunt.

1. Ga naar Configuratie > diagramassets.
  2. Klik in het tabblad Assettypen op de knop Toevoegen om een nieuw diagramassettype te maken.
    Het dialoogvenster Assettype toevoegen wordt weergegeven.
  3. Voer in het veld Naam een naam in voor het assettype. Dit is de naam die wordt weergegeven in het paneel Procesdiagramknooppunten.
  4. Selecteer een Stroomobjecttype. Dit is de categorie van het diagramassettype die ook de vorm aangeeft van het knooppunt dat wordt weergegeven in het paneel Knooppunten van het procesdiagram. Kies uit:
    • Activiteit: een activiteit wordt vertegenwoordigd door een rechthoek met afgeronde hoeken en is een generieke term voor de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. De typen activiteiten die u mogelijk wilt maken, zijn taken en subprocessen.
    • Gebeurtenis: een gebeurtenis wordt vertegenwoordigd door een cirkel en is iets wat 'gebeurt' tijdens de loop van een bedrijfsproces. Deze gebeurtenissen beïnvloeden de stroom van het proces en hebben meestal een oorzaak (trigger) of een impact (resultaat) Elk procesdiagram moet minimaal één begingebeurtenis en minimaal één eindgebeurtenis bevatten.
    • Gateway: een gateway wordt aangeduid door een ruitvorm en wordt gebruikt om de divergentie en convergentie van verbindingen te regelen. Het bepaalt traditionele beslissingen, maar ook het vertakken, samenvoegen en koppelen van paden.
  5. Voer optioneel een Beschrijving in. De tekst die u hier invoert, wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op het item plaatst in het paneel Procesdiagramknooppunten.
  6. Selecteer eventueel een pictogram om het geselecteerde diagramassettype binnen diagrammen weer te geven. Het pictogram wordt weergegeven in de vorm van het stroomobjecttype.
  7. Klik op Assettype toevoegen.
Neem bijvoorbeeld het volgende diagramassettype met de naam 'Gegevensinvoertaak' met een beschrijving van 'Een gegevensinvoertaak geeft de activiteit weer van informatie die wordt gevuld in een bedrijfstoepassing' en een pictogram met een pijl naar rechts: Dit wordt als volgt weergegeven in het paneel Procesdiagramknooppunten:

Knooppuntenpaneel Diagramdesigner

Opmerking: U kunt geen onderliggende diagramassettypen maken.
Volgende stappen:
  • Selecteer het assettype dat u zojuist hebt gemaakt. Klik op het tabblad Velden op Toevoegen om velden voor het assettype te definiëren.
    Tip: Alle diagramassettypen hebben drie standaardvelden Naam, Stap nr. en Governancerol.
  • U kunt optioneel relatietypen die zijn gekoppeld aan het geselecteerde assettype bekijken en creëren op het tabblad Relatietypen.
  • Optioneel kunt u ook connectorlabels maken. Connectorlabels zijn tekstbeschrijvingen die u kunt toevoegen aan de verbindingslijnen in uw procesdiagram.