Maak een relatietype: - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014
  1. Navigeer naar Configuratie > relaties.
  2. Klik op de knop Toevoegen om een nieuw relatietype te maken.
    Het dialoogvenster Relatietype toevoegen wordt weergegeven.
  3. Selecteer een assettype voor Onderwerp, bijvoorbeeld Business Asset :: Reports.
  4. Selecteer het predicaat, bijv. Contains (Data Lineage).
  5. Selecteer een assettype voor Object, bijvoorbeeld Business Asset :: Business Term.
  6. Specificeer de Kardinaliteit van onderwerp en de Kardinaliteit van object.
    De kardinaliteit bestaat uit de numerieke beperkingen van de ene gegevensasset ten opzichte van de andere. Een rapport kan bijvoorbeeld veel bedrijfstermen bevatten, dus in dit voorbeeld selecteert u One op Many.
  7. Klik op Relatietype toevoegen om het nieuwe relatietype aan te maken en ga terug naar de lijst.
Nadat u relatietypen en predicaattypen hebt aangemaakt, kunt u specifieke relaties tussen assets definiëren, zie Relaties tussen assets definiëren.

Klik op de knop Bewerken naast een relatietype om deze te wijzigen met behulp van het venster Relatietype bewerken.

Tip: Bij het configureren van assettypen kunt u een veld voor het type relatie toevoegen om een lijst met gerelateerde assets weer te geven. Raadpleeg Relatie voor meer informatie.