Relatietypen - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Het is de verantwoordelijkheid van de systeembeheerder om een reeks relatietypen te definiëren en onderhouden die kunnen worden gebruikt om verschillende assets in het systeem te koppelen. Een relatie bindt twee assets, waarbij een predicaat als een koppeling tussen de twee assets wordt gebruikt. Voordat u relatietypen definieert, moet u eerst de te gebruiken predicaten definiëren, zie Predicaten opstellen.

U hebt bijvoorbeeld een 'Rapport'-asset met een 'Bedrijfsterm'-asset. In dit geval kunt u de volgende relatie definiëren: 'Rapport bevat bedrijfsterm'. Het predicaat in dit voorbeeld is 'bevat'.

Kies ConfiguratieRelaties > om een lijst te bekijken van bestaande relatietypen.