Assets - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Product
Data360 Govern
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014
ft:lastEdition
2024-06-13
ft:lastPublication
2024-06-13T21:26:02.142435
Tip: Als u nog niet eens weet hoe de verschillende elementen van Data360 Govern bij elkaar passen om een configureerbaar kader te maken, raadpleegt u Inzicht in het kader.

Bedrijfsassets

Het belangrijkste assettype in de woordenlijst Bedrijfsassets is de Bedrijfsterm. Bedrijfstermen bestaan niet afzonderlijk, maar worden opgeslagen in toepassingen, gebruikt in rapporten en in processen en kunnen door externe bronnen en providers worden gelicentieerd. De woordenlijst Bedrijfsassets is een overzicht van deze assets en de relaties die tussen deze assets bestaan en biedt een consistente, veelgebruikte en overeengekomen set termen die in uw gehele organisatie worden gebruikt.

U kunt een eigenaar aan een term toewijzen en u kunt de relatie zien met andere termen, contractuele verplichtingen en overheidsregelgeving. Via grafische afbeeldingen van deze relaties kunt u eenvoudig zien welke invloed het kan hebben als u ervoor kiest een term opnieuw te definiëren.

Hieronder worden enkele veelgebruikte bedrijfsassettypen weergegeven:

  • Enterprise-bedrijfstermen: het meest voorkomende assettype, gebruikt om algemene bedrijfstermen te standaardiseren.
  • Veldnamen: namen van velden die meestal worden gebruikt in de gebruikersinterface van bedrijfssystemen.
  • Doelstellingen: de doelen met betrekking tot data governance die een bedrijf wil bereiken. Doelstellingen kunnen worden geleid door een zakelijk of technisch doel en moeten meetbare doelen bevatten met expliciete tijdschema's.
  • Rapporten: rapporten die in het hele bedrijf worden gemaakt en gebruikt.

Technische assets

Technische assets verrijken bedrijfsassets met metadata uit externe bronnen.

Hoewel het mogelijk is om technische assets aan te maken via de gebruikersinterface, wordt in het algemeen aanbevolen om connectoren te gebruiken wanneer u een groot aantal nieuwe technische assets toevoegt. Connectoren zijn gegevensstromen die zijn geïntegreerd Data360 Analyze om technische metadata uit externe bronnen te extraheren, zoals:

  • Platte bestanden (bijvoorbeeld XML, CSV).
  • Databases (bijvoorbeeld SQL Server, Oracle).
  • Toepassingen (bijvoorbeeld SAP).