Tags beheren - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014

Een tag is een trefwoord dat u kunt toewijzen aan een asset. U kunt tags gebruiken om te bladeren en te zoeken naar verwante items.

Beheerders kunnen tags maken en beheren vanaf de pagina Beheer > Tags.

In de kolom Aantal malen gebruikt wordt het aantal exemplaren van de tag weergegeven in de hele toepassing. Verder zijn er ook kolommen met de namen Gemaakt op en Gemaakt door.

De pagina bevat ook de velden Zoeken en Filter.

Details van een tag bekijken

Ga als volgt te werk om de details van een individuele tag weer te bekijken:

1. Klik op de pagina Beheer > Tags op de naam van de gewenste tag.

De pagina voor de afzonderlijke tag wordt weergegeven, met de tabbladen Getagde assets en Logboek met wijzigingen.

Op het tabblad Getagde assets worden alle assets weergegeven waarvoor de specifieke tag is toegewezen. Het tabblad bevat de volgende kolommen:

• Asset.

Elke individuele asset waaraan de geselecteerde tag is toegewezen.

• Assettype.

• Tags.

Alle tags die zijn toegewezen aan de afzonderlijke asset.

• Toegevoegd door.
    • Toegevoegd op.

Elke kolom kan worden gebruikt om de volgorde van de informatie te sorteren.

De pagina bevat ook de velden Zoeken en Filter.

2. Klik op de gewenste asset om de bijbehorende assetpagina te openen, of op een tag om de taggegevens weer te geven of op de naam van degene die de tag heeft gemaakt die op de tagpagina is geselecteerd, om zijn of haar gegevens te laten zien.

Opmerking: U kunt alleen de afzonderlijke detailpagina's bekijken als u de juiste gebruikersrechten hebt.

Het maken van tags

Opmerking: Tags zijn beperkt tot 100 tekens per tag.
  1. Klik op de knop Toevoegen om een nieuwe tag te maken.
  2. Typ in het dialoogvenster Tag toevoegen een naam voor de nieuwe tag en klik op Gereed.
    Tip: U kunt geen nieuwe tag maken met dezelfde naam als een bestaande tag en u kunt het pijp-symbool | niet gebruiken in een tagnaam.
  3. Voeg een veld Tag toe aan de assettypen waarvoor u het taggen wilt inschakelen.

Het bewerken en consolideren van tags

U bewerkt als volgt de naam van een tag:

1. Klik op de knop Bewerken rechts van de tag die u wilt bewerken.
  2. Bewerk de naam van de tag en klik op Gereed.

De tag wordt bijgewerkt op alle assets waar deze wordt gebruikt.

In sommige gevallen kunt u twee of meer tags consolideren tot één tag. U hebt bijvoorbeeld de volgende twee tags die synoniem zijn:

• Investering
  • Investeringen

U kunt deze tags samenvoegen door alle voorvallen van "Investeringen" te vervangen door "Investering":

1. Selecteer de tags die u wilt consolideren.
  2. Selecteer Consolideren in het menu bovenaan de pagina.
  3. Selecteer, wanneer dit wordt gevraagd, de enkele tag die u wilt behouden en klik op Consolideren.
Tip: U hebt ook de mogelijkheid om tags te consolideren als u de naam van een tag probeert te wijzigen in een naam die al bestaat.

Het verwijderen van tags

U verwijdert als volgt een enkele tag:

1. Klik op de knop Verwijderen rechts van de tag die u wilt verwijderen.
  2. Klik in het dialoogvenster Tag verwijderen op Verwijderen.

Als u meerdere tags wilt verwijderen:

1. Selecteer de tags die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen in het menu bovenaan de pagina.

De geselecteerde tag(s) wordt/worden verwijderd van alle assets waar zij oorspronkelijk waren vermeld.

Tags-API

U kunt ook tags toevoegen, bewerken en verwijderen met behulp van REST API v2.0. Raadpleeg voor meer informatie de Swagger-documentatie door te navigeren naar Beheer > API.