Referentielijsten trapsgewijs maken - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Data360 Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014

U kunt een set met referentielijsten maken die een hiërarchische relatie hebben, waarbij de optie die u in lijst A selecteert bepaalt welke opties beschikbaar zijn voor selectie in lijst B.

Voorbeeld: op het hoogste hiërarchische niveau bevat lijst A een lijst met landen. Lijst B bevat een lijst met regio's en is een onderliggend element van lijst A. Lijst C bevat een lijst met plaatsen en is een onderliggend element van lijst B:

Referentielijst A - Land

bijv. VS

Referentielijst B - Regio

bijv. Illinois

Referentielijst C - Plaats

bijv. Naperville

Trapsgewijze referentielijsten configureren

1. Maak een referentielijst voor elk hiërarchieniveau, bijvoorbeeld Referentielijst A - 'Land', Referentielijst B - 'Regio' en Referentielijst C - 'Plaats'.
  2. Configureer de hiërarchie door de velden Predicaat voor bovenliggend element en Bovenliggend element in te stellen in de onderliggende referentielijsten (regio en stad). Voorbeeld: lijst B (regio) is een onderliggend type van lijst A (land):
    • Naam - Regio
    • Predicaat voor bovenliggend element - onderliggend type van
    • Bovenliggend element - Land
    • Beschrijving - Een lijst met regio's die zijn gefilterd op basis van het geselecteerde land.
  3. Nadat u de referentielijsten hebt gemaakt, kunt u deze toevoegen aan een assettype door ernaar te verwijzen vanuit een veld voor een lijsttype.
    1. Maak een nieuw assettype of bewerk een bestaand assettype en voeg lijstvelden toe waarin de referentielijsten worden gebruikt.
    2. Voor de onderliggende referentielijsten (Regio en Plaats) selecteert u de bovenliggende lijst in het veld Bovenliggende lijst. Selecteer bijvoorbeeld voor de referentielijst 'Regio' het veldtype Lijst en selecteer vervolgens Referentielijstitem: Regio in het veld Type lijst. Selecteer Land in het veld Bovenliggende lijst.
  4. Configureer een asset met hiërarchische lijstvelden:
    1. Selecteer een land, bijvoorbeeld 'VS'.
    2. Selecteer een regio, bijvoorbeeld 'Illinois'. De waarden die beschikbaar zijn voor selectie in het veld 'Regio' worden gefilterd op basis van de waarde die is geselecteerd in het veld 'Land', in dit geval 'VS'. Zo kunt u Alabama, Illinois, Massachusetts enzovoort te zien krijgen, maar ziet u geen regio's in het Verenigd Koninkrijk, zoals Cheshire en Merseyside.
    3. Selecteer een stad. De waarden die beschikbaar zijn voor selectie in het veld Plaats zijn afhankelijk van de waarde die is geselecteerd in het veld Regio. Als u bijvoorbeeld 'Illinois' hebt geselecteerd in het veld Regio, kunt u kiezen uit Chicago, Rockford, Naperville en Schaumburg.
Opmerking: De waarden in een hiërarchische lijst worden alleen weergegeven wanneer u een item in de bovenliggende lijst hebt geselecteerd. U kunt bijvoorbeeld pas een regio selecteren als u eerst een land hebt geselecteerd.