Spreadsheets voor bulkload configureren - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Data360 Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014

Wanneer u gegevens in bulk laadt, moeten de kolommen in de spreadsheet die de gegevens bevatten worden opgemaakt op basis van de veldtypen in uw asset.

Voorafgaand aan het begin

• Voer upload van een subset van uw gegevens of zelfs een enkele rij uit en verifieer deze om fouten te verminderen in uw bulkupload voordat u probeert de volledige gegevensset te uploaden.
  • U kunt een spreadsheet met de verwachte kolommen downloaden om ervoor te zorgen dat uw spreadsheet correct is opgemaakt. De gedownloade spreadsheet bevat de juiste notatie voor verschillende veldtypen. Een kolom die overeenkomt met een lijstveld voor een enkele selectie, wordt bijvoorbeeld opgemaakt als vervolgkeuzelijst in het Excel-bestand. De lijst wordt gevalideerd op basis van een set waarden die overeenkomen met de beschikbare lijstitems. Zie Bedrijfstermen in bulk laden voor meer informatie over het downloaden van een spreadsheet.

Onderliggende assets in bulk laden

Als u onderliggende assets in bulk laadt, moet u controleren of de kolom in uw spreadsheet die de bovenliggende asset definieert, zowel de naam als de UID van de bovenliggende asset bevat. Wanneer u de vereiste spreadsheetsjabloon downloadt, wordt deze informatie automatisch opgenomen.

De vereiste indeling is parent name [uid].

Veldtypen

Sommige veldtypen moeten als volgt worden opgemaakt in uw spreadsheet voor bulkupload:

Datum

Indeling: <Date>.

Voorbeeld: 2019-05-28

Datum met tijd

Indeling: <Date>T<Time>.

Voorbeeld: 2019-05-28T11:16:31

JSON

Als u inhoud in bulk wilt uploaden naar een JSON-veld, controleert u of uw kolom een geldige JSON bevat.

Bijvoorbeeld:

{     "name":"John Smith",     "age":"55",     "registered":true }

De JSON kan ook worden weergegeven zonder regeleinden:

{"name":"John Smith","age":"55","registered":"yes"}

Uw JSON moet de volgende notatie hebben:

• De JSON moet worden omsloten door accolades: {...}
  • De JSON moet bestaan uit sleutelwaardeparen. In het bovenstaande voorbeeld is 'naam' een sleutel en is 'John Smith' een waarde. Een waarde is doorgaans een tekenreeks, getal of booleaans gegevenstype. Een complexere JSON kan waarden bevatten die objecten of arrays bevatten. Raadpleeg JSON-voorbeelden voor enkele voorbeelden van complexe JSON-opmaakprocedures.
  • Sleutels en waarden van gegevenstype 'tekenreeks' moeten worden omgeven door dubbele aanhalingstekens. U hoeft geen dubbele aanhalingstekens te gebruiken voor de waarden Nummer en Booleaans.

Gebruik de volgende indeling om inhoud in bulk te uploaden naar een veld Koppeling:

LINK  NAME  |  LINK URL

Bijvoorbeeld:

Example URL  |  http://example.com

Opmerking: Het teken | wordt niet ondersteund als het wordt gebruikt binnen een URL. Als u het teken | moet gebruiken in een URL die u in bulk laadt, moet u dit teken coderen als: %7C

Lijst

Voor velden met het veldtype Lijst waarbij Meerdere items toestaan? is ingesteld op Onwaar, selecteert u de waarde in de vervolgkeuzelijst.

Voor velden waarbij Meerdere items toestaan? is ingesteld op Waar, voert u de waarden in als een door komma's gescheiden tekstreeks. Zorg ervoor dat er geen spatie is tussen de komma en het volgende item in de lijst, bijvoorbeeld list item 1,list item 2,list item 3.

U kunt een spreadsheet met de verwachte kolommen downloaden om ervoor te zorgen dat uw kolom Lijst geldige waarden bevat. Een veld Lijst voor enkelvoudige selectie is in het Excel-bestand opgemaakt als een vervolgkeuzelijst, waarbij de lijst wordt gevalideerd op basis van een set waarden die overeenkomen met de beschikbare lijstitems. De waarden moeten echter worden ingevoerd voor lijsten voor meervoudige selectie, zoals eerder is beschreven. Zie Bedrijfstermen in bulk laden voor meer informatie over het downloaden van een sjabloonspreadsheet.

Tag

Bij het laden van assets van een assettype met een veld Tag, bevat de spreadsheet voor in bulk laden een kolom voor het veldtype Tag en een kolom Tagactie. Geef in het veldtypekolom Tag een of meer tags op die u in een lijst met gescheiden door sluissymbolen wilt laden, bijvoorbeeld Tag1|Tag2|Tag3. Geef in de kolom Tagactie ofwel Append op om nieuwe tags toe te voegen of Replace om de bestaande tags te vervangen. De kolom Tagactie is optioneel en als deze niet wordt ingevuld, wordt in bulk laden ook gebruikt voor het toevoegen van specifieke tags.

Spreadsheetvoorbeeld:

Assetnaam Beschrijving Tags Tagactie
Account Uniek identificatienummer Tag1|Tag2|Tag3 Toevoegen
Adres Postadres Tag4 Vervangen

Voorbeelden toevoegen

In de volgende voorbeelden is de kolom Tag-actie ingesteld op Toevoegen (of is leeg gelaten, en in dit geval wordt de standaardactie Toevoegen toegepast).

Een of meer tags laden naar een assetitem dat momenteel geen tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat
Tag1|Tag2|Tag3 Tag1|Tag2|Tag3 De tags worden toegevoegd aan het assetitem. Als een opgegeven tag nog niet bestaat, wordt deze gemaakt tijdens het in bulk laden.

Een of meer tags laden naar een assetitem dat al een of meer tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat
Tag1|Tag2 Tag3 Tag1|Tag2|Tag3 Tag1 en Tag2 blijven aanwezig op het assetitem en Tag3 wordt toegevoegd.

Een of meer tags laden naar een assetitem dat al een tag met dezelfde naam heeft:

Voor Waarde laden Na Resultaat

Tag1|Tag2|Tag3

Tag3 Tag1|Tag2|Tag3 Er worden geen wijzigingen aangebracht in de tags op het assetitem.

Laad geen nieuwe tags naar een assetitem dat al een of meer tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat

Tag1|Tag2|Tag3

Tag1|Tag2|Tag3 Er worden geen wijzigingen aangebracht in de tags op het assetitem.

Voorbeelden voor vervangen

In de volgende voorbeelden is de kolom Tagactie ingesteld op Vervangen.

Een of meer tags laden naar een assetitem dat momenteel geen tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat
Tag1|Tag2|Tag3 Tag1|Tag2|Tag3 De tags worden toegevoegd aan het assetitem.

Een of meer tags laden naar een assetitem dat al een of meer tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat
Tag1|Tag2 Tag3 Tag3 Tag1 en Tag2 worden verwijderd van het assetitem en Tag3 wordt toegevoegd.

Een of meer tags laden naar een assetitem dat al een tag met dezelfde naam heeft:

Voor Waarde laden Na Resultaat

Tag1|Tag2|Tag3

Tag3 Tag3 Tag1 en Tag2 worden verwijderd van het assetitem en Tag3 blijft op het item staan.

Laad geen nieuwe tags naar een assetitem dat al een of meer tags bevat:

Voor Waarde laden Na Resultaat

Tag1|Tag2|Tag3

Alle tags worden verwijderd uit het assetitem.
Opmerking: Als u een asset in bulk laadt met een veld voor het type Assetpad of Score, worden deze velden niet opgenomen in de bulklading.