Semantische typen - Data360_Govern - Nieuwste

2024
2014
2024-06-13
2024-06-13T21:26:02.142435

Semantische typen helpen bij het beschrijven van het type informatie dat wordt weergegeven door de gegevens. Een semantisch type POSTAL_CODE.ZIP5_US geeft bijvoorbeeld een postcode in de VS weer, terwijl CHECKDIGIT.IBAN een internationaal bankrekeningnummer is.

In de volgende tabel ziet u voorbeelden van semantische typedefinities die in Data360 Govern zijn geïntegreerd. Detectie van bepaalde semantische typen is afhankelijk van de huidige landinstelling, zoals aangegeven in de tabel.

Semantisch type Beschrijving
AIRPORT_CODE.IATA IATA-luchthavencode.
CHECKDIGIT.CUSIP Noord-Amerikaanse beveiligings-ID.
CHECKDIGIT.EAN13 EAN-13 Controleer getal (ook UPC en ISBN-13).
CHECKDIGIT.IBAN Internationaal bankrekeningnummer.
CHECKDIGIT.ISIN Internationaal identificatienummer voor obligaties.
CHECKDIGIT.LUHN Cijferreeks die een geldig Luhn Check-cijfer (en lengte tussen 8 en 30 inclusief) bevat.
CHECKDIGIT.SEDOL Beveiligings-ID Verenigd Koninkrijk/Ierland.
CITY Plaats.
CONTINENT.CODE_EN Continentcode.
CONTINENT.TEXT_EN Naam van continent.
COORDINATE.LATITUDE_DECIMAL Breedte (decimale graden).
COORDINATE.LONGITUDE_DECIMAL Lengte (decimale graden).
COORDINATE_PAIR.DECIMAL Coördinatenpaar (decimale graden).
COUNTRY.ISO-3166-2 Land zoals gedefinieerd door ISO 3166 - Alpha 2.
COUNTRY.ISO-3166-3 Land zoals gedefinieerd door ISO 3166 - Alpha 3.
COUNTRY.TEXT_EN Land als tekenreeks (Engelse taal).
CREDIT_CARD_TYPE Type creditcard, bijvoorbeeld AMEX, VISA enzovoort.
CURRENCY_CODE.ISO-4217 Valuta zoals gedefinieerd door ISO 4217.
DAY.DIGITS Dag weergegeven als een getal (1-31).
E-mail E-mailadres.
GENDER.TEXT_EN Gender (Engelse taal).
GUID Globally Unique Identifier, bijvoorbeeld 30DD879E-FE2F-11DB-8314-9800310C9A67.
HONORIFIC_EN Titel (Engelse taal)
STREET_MARKER_EN Straatvoorvoegsel (Engelse taal).
IPADDRESS.IPV4 IP V4-adres.
IPADDRESS.IPV6 IP V6-adres.
LANGUAGE.ISO-639-2 Taalcode - ISO 639, twee tekens.
LANGUAGE.TEXT_EN Taalnaam, bijvoorbeeld Engels, Frans enzovoort.
MACADDRESS MAC-adres.
MONTH.ABBR_ Afkorting voor maand = landinstelling, bijvoorbeeld en-US voor Engelse taal in de VS.
MONTH.DIGITS Maand weergegeven als een getal (1-12).
MONTH.FULL_ Volledige maandnaam = landinstelling, bijvoorbeeld en-US voor Engelse taal in de VS.
NAME.FIRST Voornaam.
NAME.FIRST_LAST Samengevoegde naam (voornaam achternaam).
NAME.LAST Achternaam.
NAME.LAST_FIRST Samengevoegde naam (achternaam, voornaam).
POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_AU Postcode (en-AU) POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_CA Postcode (en-CA).
POSTAL_CODE.ZIP5_US Postcode (en-US).
POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_UK Postcode (en-UK).
SSN Social Security Number (en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_AU Australische staatcode (en-AU).
STATE_PROVINCE.PROVINCE_CA Canadese provinciecode (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_MX Mexicaanse staatcode (es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_PROVINCE_NA Amerikaanse staatcode/Canadese provinciecode/Mexicaanse staatcode (en-CA/en-US/es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_US Amerikaanse staatcode (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_AU Australische staatnaam (en-AU).
STATE_PROVINCE.PROVINCE_NAME_CA Canadese provincienaam (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_MX Mexicaanse staatnaam (es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_PROVINCE_NAME_NA Amerikaanse staatnaam/Canadese provincienaam (en-CA/en-US/es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_US Amerikaanse staatnaam (en-CA/en-US).
STREET_ADDRESS_EN Adres (Engelse taal).
TELEPHONE Telefoonnummer (Generiek).
URI.URL URL - zie RFC 3986.
VIN Identificatienummer voertuig.