Semantische typen - Data360_Govern - Nieuwste

Help Data360 Govern

Product type
Software
Portfolio
Verify
Product family
Data360
Product
Precisely Data Integriteit Suite > Govern
Data360 Govern
Version
Nieuwste
Language
Nederlands
Product name
Data360 Govern
Title
Help Data360 Govern
Copyright
2024
First publish date
2014

Semantische typen helpen bij het beschrijven van het type informatie dat wordt weergegeven door de gegevens. Een semantisch type POSTAL_CODE.ZIP5_US geeft bijvoorbeeld een postcode in de VS weer, terwijl CHECKDIGIT.IBAN een internationaal bankrekeningnummer is.

In de volgende tabel ziet u voorbeelden van semantische typedefinities die in Data360 Govern zijn geïntegreerd. Detectie van bepaalde semantische typen is afhankelijk van de huidige landinstelling, zoals aangegeven in de tabel.

Semantisch type Beschrijving
AIRPORT_CODE.IATA IATA-luchthavencode.
CHECKDIGIT.CUSIP Noord-Amerikaanse beveiligings-ID.
CHECKDIGIT.EAN13 EAN-13 Controleer getal (ook UPC en ISBN-13).
CHECKDIGIT.IBAN Internationaal bankrekeningnummer.
CHECKDIGIT.ISIN Internationaal identificatienummer voor obligaties.
CHECKDIGIT.LUHN Cijferreeks die een geldig Luhn Check-cijfer (en lengte tussen 8 en 30 inclusief) bevat.
CHECKDIGIT.SEDOL Beveiligings-ID Verenigd Koninkrijk/Ierland.
CITY Plaats.
CONTINENT.CODE_EN Continentcode.
CONTINENT.TEXT_EN Naam van continent.
COORDINATE.LATITUDE_DECIMAL Breedte (decimale graden).
COORDINATE.LONGITUDE_DECIMAL Lengte (decimale graden).
COORDINATE_PAIR.DECIMAL Coördinatenpaar (decimale graden).
COUNTRY.ISO-3166-2 Land zoals gedefinieerd door ISO 3166 - Alpha 2.
COUNTRY.ISO-3166-3 Land zoals gedefinieerd door ISO 3166 - Alpha 3.
COUNTRY.TEXT_EN Land als tekenreeks (Engelse taal).
CREDIT_CARD_TYPE Type creditcard, bijvoorbeeld AMEX, VISA enzovoort.
CURRENCY_CODE.ISO-4217 Valuta zoals gedefinieerd door ISO 4217.
DAY.DIGITS Dag weergegeven als een getal (1-31).
E-mail E-mailadres.
GENDER.TEXT_EN Gender (Engelse taal).
GUID Globally Unique Identifier, bijvoorbeeld 30DD879E-FE2F-11DB-8314-9800310C9A67.
HONORIFIC_EN Titel (Engelse taal)
STREET_MARKER_EN Straatvoorvoegsel (Engelse taal).
IPADDRESS.IPV4 IP V4-adres.
IPADDRESS.IPV6 IP V6-adres.
LANGUAGE.ISO-639-2 Taalcode - ISO 639, twee tekens.
LANGUAGE.TEXT_EN Taalnaam, bijvoorbeeld Engels, Frans enzovoort.
MACADDRESS MAC-adres.
MONTH.ABBR_ Afkorting voor maand = landinstelling, bijvoorbeeld en-US voor Engelse taal in de VS.
MONTH.DIGITS Maand weergegeven als een getal (1-12).
MONTH.FULL_ Volledige maandnaam = landinstelling, bijvoorbeeld en-US voor Engelse taal in de VS.
NAME.FIRST Voornaam.
NAME.FIRST_LAST Samengevoegde naam (voornaam achternaam).
NAME.LAST Achternaam.
NAME.LAST_FIRST Samengevoegde naam (achternaam, voornaam).
POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_AU Postcode (en-AU) POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_CA Postcode (en-CA).
POSTAL_CODE.ZIP5_US Postcode (en-US).
POSTAL_CODE.POSTAL_CODE_UK Postcode (en-UK).
SSN Social Security Number (en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_AU Australische staatcode (en-AU).
STATE_PROVINCE.PROVINCE_CA Canadese provinciecode (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_MX Mexicaanse staatcode (es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_PROVINCE_NA Amerikaanse staatcode/Canadese provinciecode/Mexicaanse staatcode (en-CA/en-US/es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_US Amerikaanse staatcode (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_AU Australische staatnaam (en-AU).
STATE_PROVINCE.PROVINCE_NAME_CA Canadese provincienaam (en-CA/en-US).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_MX Mexicaanse staatnaam (es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_PROVINCE_NAME_NA Amerikaanse staatnaam/Canadese provincienaam (en-CA/en-US/es-MX).
STATE_PROVINCE.STATE_NAME_US Amerikaanse staatnaam (en-CA/en-US).
STREET_ADDRESS_EN Adres (Engelse taal).
TELEPHONE Telefoonnummer (Generiek).
URI.URL URL - zie RFC 3986.
VIN Identificatienummer voertuig.